Succesverhalen

Lees hier de succesverhalen van alle tweede kans-katten en nog veel meer....

 

Pagina 1 van 3
Kanjer en Bikkel

Kanjer en Bikkel

Bijgesloten een paar fotootjes van de 2 kittens die we op 9 september bij jullie hebben meegenomen.

Ze zijn speels, hebben het goed naar hun zin, eten en drinken goed, en zoeken elkaar steeds op. Ze slapen ook bij elkaar in een mandje.

Na een schuchter begin (ze moesten overduidelijk wennen aan mensen om hen heen, en vooral aan geluiden) komen ze nu ook regelmatig uit zichzelf bij ons om aandacht vragen, ook op schoot.

Amy en Lucie

Amy en Lucie

Het gaat steeds beter met Amy en Lucie, ze lopen beiden tegenwoordig rond, ook als wij in dezelfde ruimte zijn. Ze vinden het nog wel eng als wij opstaan en gaan lopen, maar ook dat wordt steeds minder. Amy loopt soms al met haar staart omhoog, Lucie houdt ervan om in het zonnetje te liggen. En allebei spelen ze regelmatig met hun kattenspeeltjes.

Vaak gaan ze ook samen op pad, alle kamers van hun huis controleren. Snuffelen aan ons doen ze nog niet, te eng, wel durven ze steeds dichterbij te komen als we rustig zitten, Amy is wat dat betreft wat verder dan Lucie.

Beer en Kitty

Beer en Kitty

Even een bericht over het reilen en zeilen van Beer en Vlekkie. Het gaat best goed na 2 dagen. Heb Beer en Vlekkie al kunnen aaien én borstelen. Verder zijn ze nog wel schuw. Hun domein is voorlopig nog de studeerkamer en de zolder. Beer durft wat meer naar je toe te komen dan Vlekkie, die we inmiddels liever Kitty noemen, vinden we een leukere naam voor haar.

Het eten en op de bak gaan gaat goed dat doen ze vooral als we weg zijn of liggen te slapen. :-) Ze houden in ieder geval van een rustig huis.

Wij vinden ze erg leuk. 

Piet en Roos

Enige tijd geleden hebben wij Piet en Roos bij jullie opgehaald (afd kattenzorg), 2 lieve rode schatten van poezen ze zijn nu 1 jaar. Piet is enorm van stuk (zijn poten zijn net handjes) en zeer vrolijk en ondernemend. Roos is uit haar schulp gekropen en is eigenlijk een ontzettend knuffelkousje, als je haar maar langzaam benaderd. En ze is opvallend behendig en gracieus. Ze genieten volop van elkaar en de zomer. Wij zijn heel blij met ze!

Het gaat prima met Bibi en Trudie!

Het gaat prima met Bibi en Trudie!

 

Hierbij weer even een berichtje van Bibi en Trudie, de zusjes die via Kattenzorg bij ons een plekje hebben gekregen. Wat zijn we toch blij met ze. Ze weten je altijd weer te verrassen zoals ik even zal vertellen.

Trudie zit graag op de zolder, die zij via een steile trap weet te bereiken (we hebben haar deze trap op leren lopen).

Blijkbaar zinde Bibi dit helemaal niet. Op een dag lag  zij heerlijk op het logeerbed op zolder. Maar…ze durfde niet meer naar beneden. Ik probeerde haar in mijn armen naar beneden te nemen, maar ze verzette zich zo hevig (eng natuurlijk zo’n smal trappegat), dat ik haar weer los moest laten.

Het resultaat was dat wanneer ik op zolder kwam, zij onder het bed verdween. Wat nu te doen? Een kattenbak op zolder neergezet, voer en water. ’s Avonds deed ik net of ik op zolder naar bed ging en Bibi kwam gezellig naast mij liggen. En toen vliegensvlug Bibi gepakt en in het kattenmandje gedaan. Luikje ervoor en naar beneden samen.

Dit heeft zich zo’n vijf keer herhaald in de weken erna (!).

Tot vorige week. Bibi zat weer zielig te miauwen op zolder. Ik zette het kattenmandje op zolder met het deurtje open. Wat deed Bibi? Ze stapte rustig in het kattenmandje (de lift was gearriveerd!) en ik kon haar zo mee naar beneden nemen. Slimme poes!

Allemaal de hartelijke groeten van Bibi en Trudie, die erg houden van het goede leven.

 


Spiky (Kruimeltje)

Spiky (Kruimeltje)

hallo kattenzorg hier spiky uit rijswijk zoals jullie zien ben ik goed gegroeit want ik heb het reuze naar mijn zin bij mijn nieuwe baasjes en men groote vriendin INDY ze is net een mama voor mij en we spelen heel vaak samen. Dus het gaat goed hier  een vrolijk en goed kerstfeest en een goed en gezond 2011 groetjes en een kopje van mij SPIKY

Vrouwtje-dag

Vrouwtje-dag

Vrouwtje-dag, het vervolgverhaal van Sophie en Donna
... lees hier verder.

(juni 2010)

Kunja en Kori en het paasfeest

Kunja en Kori en het paasfeest

Het opzetten van de kerstboom vonden ze zeer interessant, maar de Paastakken en eitjes zijn ook heel leuk  ... lees hier verder

(april 2010)

Het is van mij, van mij, alles is van MIJ!!! Het vervolgverhaal van Sophie en Donna

Het is van mij, van mij, alles is van MIJ!!! Het vervolgverhaal van Sophie en Donna

Zodra mijn zusje Sophie eten ruikt, verandert ze in een hebberig monster. Wat ik met deze boute uitspraak bedoel, leest u in mijn volgende verslag:... lees hier verder

(maart 2010)

Droppie, ex-kattenzorgkat

Droppie, ex-kattenzorgkat

Het gaat goed met Droppie, ze 'twittert' zelfs

Groetjes Stephanie en David

(maart 2010)

Soms zou je willen weten wat er in die kattenkoppies omgaat

Soms zou je willen weten wat er in die kattenkoppies omgaat

Wil je weten wat Bles en Lapje nu weer zitten te kletsen.. lees hier verder

(maart 2010)

Dinges en zijn gezinnetje, update

Dinges en zijn gezinnetje, update

Dinges en Pooky en het gelukkige gezinnetje,.. lees hier verder.

(maart 2010)

Kitty (ex-Kattenzorgkat) is niet zo gek op sneeuw!

Kitty (ex-Kattenzorgkat) is niet zo gek op sneeuw!

Hier een foto van onze ‘sneeuwtijger’ Kitty, gelukkig heeft ze het niet koud met haar dikke bontjas aan.

Groeten Loes

(januari 2010)

Polleke en Tijger, ex-kattenzorgkatten

Polleke en Tijger, ex-kattenzorgkatten

Hier is een update over de poezedametjes. Het gaat met allebei heel goed, Polleke is de vrijkous van de twee. Zodra ik ga zitten, kruipt ze bij mij op schoot en vindt alle aandacht echt heerlijk. Tijgertje is ....lees hier verder

Jimmy, ex-kattenzorgkitten

 

Ik heb even een tijd gewacht met een kleine update over Jimmy.

Om zijn gedrag te wijzigen zijn er diverse pogingen gedaan, waaronder chemische castratie en homeopathie. In het voorjaar was de castratie uitgewerkt en besloten wij dat niet te hernieuwen en ook te stoppen met homeopathie. Wij zagen te weinig veranderingen en wilden het eens aanzien wat er zou gebeuren zonder alle hulpmiddelen. En sindsdien is het een stuk beter gegaan!! Jimmy is veel meer een kat geworden, die ergens rustig kan liggen en zich aan laat halen. Maar een schootkat zal het waarschijnlijk nooit worden. Onze vorige kat vond het helemaal niet erg als je naast hem kwam zitten, maar Jimmy rent gelijk weg. Af en toe vertoont hij gedrag van een katertje, dat te vroeg bij de moeder is weggehaald. Hij kan binnen (vooral ’s nachts) klaaglijk miauwen en aan de slaapkamerdeur gaan krabben. Ook het slepen met spullen leert hij niet af. Sterker: hij opent laden en kasten en dan vinden we onze spullen verspreid over de vloer. Of haal de bank van z’n plaats en je vindt allerlei spullen waarnaar je al eens tevergeefs hebt gezocht. Ook laat hij borstelen nu toe, maar dan ineens kan hij je keihard bijten. Dat soort gedragingen moet hem nog afgeleerd worden, evenals de tegenwoordige neiging om over de schutting te klimmen. Dat accepteren wij nooit, want we hebben ook een hekel aan katten in onze tuin!

 

Het leek dus goed mis te gaan met Jimmy, maar het is allemaal ten goede gekeerd. Jimmy wordt in augustus 2 jaar en zijn volwassenheid begint dus te naderen!

 

(juni 2011)

 

En nieuwe vervolgverhaal over Jimmy kan je hier lezen....

(oktober 2010)

 

Wij hebben van de Vereniging Kattenzorg in 1992 een kater gekregen, die opdat moment anderhalf jaar oud was..... lees hier verder

(december 2009)

Kees en Simpel, ex-kattenzorgkatten

Kees en Simpel, ex-kattenzorgkatten

Het is nu een jaar geleden dat Kees en Simpel bij ons zijn komen wonen en we zouden niet meer zonder ze willen. Nadat onze ....lees hier verder

(november 2009)

Polo en Sybert zijn omgedoopt naar Pepper en Salty, ex-kattenzorgkatten

Polo en Sybert zijn omgedoopt naar Pepper en Salty, ex-kattenzorgkatten

Hier een berichtje over Pepper en Salty die wij op 3 november hebben opgehaald. Wij willen even zeggen dat wij heel erg blij zijn met onze twee nieuwe kittens van vijf maanden. Zoals jullie kunnen ....lees hier verder.

(november 2009)

Sammie en Jigger hebben een fijne zomer gehad

Sammie en Jigger hebben een fijne zomer gehad

Ze hebben zich de afgelopen zomer heerlijk vermaakt op het dakterras, wat is er fijner dan slapen in de zon? ....lees hier verder

(september 2009)

Kikkie, ex-kattenzorgkat

Kikkie, ex-kattenzorgkat

Dit is Kikki, we willen jullie laten zien dat ze in haar element is. (Toen ze in de boom zat waren de halsband parkieten (gelukkig) net weg).

met vriendelijke groet,

Henny

(juni 2010)

 

Oidie en Toetsie, ex-kattenzorgkatten Twee lieve broertjes van 10 jaar....

Oidie & Toetsie, twee broertjes van nu inmiddels 10 jaar oud zijn vanaf eind 2009 bij ons in huis komen wonen. In de afgelopen maanden zijn deze twee langzaam 'ontdooid'. Lees hier verder.

Postzegels sparen voor Vereniging Kattenzorg

De katten in Den Haag en omstreken zullen u zeer dankbaar zijn.

Lees meer...

Vereniging Kattenzorg

Postbus 85686
2508 CJ Den Haag

telefoon 070 - 345 79 85
(tussen 14.00 en 17.00 uur op werkdagen)

Informatiecentrum/Winkel

Copernicusplein 11
2561 VN  Den Haag

070-3627857

Openingstijden:
maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag en zaterdag van 12.00 - 16.00 uur.

Bereikbaarheid: 
bus: 21 (halte Copernicusplein)
tram: 12 (halte Copernicusplein) 
Randstadrail: 3 (haltes Valkenbosplein of Fahrenheitstraat)

Informatiecentrum/Winkel

Copernicusplein 11, 2561 VN, Den Haag