Een fotoshoot van Kori en Kunja

 
{slimbox images/stories/katvindtmand/Kori_kunja20101.JPG,images/stories/katvindtmand/Kori_kunja20101_small.JPG}

 

Een aantal weken geleden hebben  we een nieuw foto toestel gekocht. Om met dit toestel te leren fotograferen hebben we alweer een flink aantal foto's van onze katten gemaakt. Zij zijn natuurlijk een onuitputtelijke bron om te oefenen. De ene keer diep in slaap, de andere keer lekker actief.

 

{slimbox images/stories/katvindtmand/Kori_kunja2010(4).JPG,images/stories/katvindtmand/Kori_kunja2010(4)_small.JPG}

Dit jaar hebben we weer eens paastakken in huis, versierd en al met eitjes. Dit heeft natuurlijk een enorme aantrekkingskracht op zowel Kori als Kunja. Lekker tegen de eitjes aanmeppen en knabbelen aan de takken.

Ze weten dat het niet mag maar dan is het nog leuker om te doen. Wanneer de Pasen voorbij is, is het dus ook gelijk gedaan met de takken.

 

{slimbox images/stories/katvindtmand/Kori_kunja2010.JPG,images/stories/katvindtmand/Kori_kunja2010_small.JPG}

Wat ook een leuke periode was, was vorig jaar toen we de vloerbedekking uit de woonkamer hebben vervangen door laminaat. Ineens moesten ze heel anders rennen door de kamer, en zeker als ze de bocht om moesten. Zelfs kattenkopjes kunnen boekdelen spreken, ze snapten er helemaal niks van. Maar inmiddels zijn ze hier helemaal aangewend en vinden ze het prima zolang ze maar een lekker mandje of dekentje hebben om op te liggen.

{slimbox images/stories/katvindtmand/Kori_kunja2010(3).JPG,images/stories/katvindtmand/Kori_kunja2010(3)_small.JPG}

Vrolijk Pasen, tot de volgende keer, hartelijke kattegroet van Rolf en Miep.

 

(april 2010)

 


 

Favoriete mandjes

We kunnen zeker zeggen dat het goed gaat met Kori & Kunja. Kunja is al helemaal thuis, we moeten nog wel steeds op zijn gewicht letten, maar dat zal er altijd bij horen, het is echt een lekkerbek. Kori wordt nog steeds vrijer, ze ontdekt nog steeds nieuwe dingen die ze durft.

Ze vinden het heerlijk om voor de (gas)kachel te liggen als deze brandt. We hebben er een nepbontje voor gelegd met twee mandjes erbij. Het bontje gebruiken ze allebei. Maar van de mandjes heeft er duidelijk een de voorkeur bij allebei. En waarom juist dit ene mandje de voorkeur heeft is ons een raadsel maar zal voor kattenlogica heel logisch zijn. En waarom na een paar weken juist het andere mandje nou weer favoriet is? Maar zoals een foto laat zien kun je ook heerlijk bijna samen hand in hand in een mandje liggen.

 

Een stoer wijffie!

Het opzetten van de kerstboom vonden ze zeer interessant, en gelukkig hadden we in de onderste takken onbreekbare ballen gehangen want we vonden er regelmatig een op de grond. Kunja vond het lekker om op de takjes te knagen, en wegsturen, boos worden had allemaal geen effect. Hij  bleef lekker knagen, wat alleen tot gevolg had dat we de lampjes van de boom nooit aan konden laten als we niet thuis waren.

De dagen voor de jaarwisseling leken ze weinig last te hebben van de knallen van het vuurwerk wat af en toe werd afgestoken. Op oudejaarsavond werd het Kunja het om 22.00 uur ineens teveel en was hij erg bang. We hadden de slaapkamerdeur al expres opengezet de gordijnen dichtgedaan. Tot na 24.00 uur heeft hij daar gelegen onder het bed of in bed onder het dekbed. Toen het ergste geknal over was kwam hij weer tevoorschijn was nog een dag wat schrikkerig maar lijkt nu alles weer vergeten.

Kori daar en tegen heeft samen met ons om 24.00 uur voor het raam gestaan om naar het vuurwerk te kijken, zie liep over de vensterbank heen en weer om dan weer bij mij, dan weer bij Rolf een knuffeltje te halen of een kopje te geven. En dit alles onder luid gespin. Dit was wel het laatste wat we hadden verwacht, wat een klein stoer wijffie!

 

Het opruimen van de kerstboom was natuurlijk ook weer heel interessant en moest alles nog even besnuffeld worden voordat het weer de dozen in ging, En zo zijn we allevier weer een ervaring rijker, door samen de feestdagen door te brengen.

 

Tot de volgende update, een kopje van Kori & Kunja, hartelijke groeten van Rolf en Miep

(januari 2009)

 


 

 

Beau en Jill

Op 14 juli 2008 hebben wij bij Kattenzorg Beau en Jill opgehaald om bij ons te komen wonen. Met deze update wil ik laten zien en lezen hoe het nu met hun gaat. En gelukkig - kunnen we zeggen – gaat het heel goed met ze. We leren nog steeds nieuwe dingen van elkaar en het tweetal voelt zich al goed thuis.

 

Een Griekse naam voor Beau en Jill, Kunja en Kori

Ze hebben ook een andere naam gekregen, allebei een Griekse naam. De nieuwe naam voor Jill wisten we al snel, ze heet nu Kori, wat meisje of dochtertje betekend. Een nieuwe naam voor Beau was moeilijker maar uiteindelijk heeft hij zelf voor deze naam gezorgd. Beau is behoorlijk dik en moet dus afvallen, hierdoor schommelt hij met zijn buikje als hij loopt. En schommel is dus ook zijn nieuwe naam: Kunja (Koenja), en deze naam past echt bij hem. We proberen  hem op een goed dieet te houden, maar omdat hij een lekkerbek is valt dat niet altijd mee, maar toch geloven we dat hij al is afgevallen, zeker als we de foto's bekijken die we de eerste dagen hebben gemaakt.

 

Spelen, racen en vooral veel slapen

Overdag kunnen ze lekker slapen en spelen, rond etenstijd staat Kunja je bij de voordeur op te wachten. Na een lekkere maaltijd wordt er eerst gewassen en daarna weer geslapen of gespeeld. Kori kan ook heel goed alleen spelen, en rent het hele huis door. Meestal gaat Kunja wel met haar meedoen en racen ze samen door het huis of zit de een achter de deur om de ander op te wachten en te laten schrikken. Niet alleen zij hebben lol in hun speeluurtje, ook wij hebben er plezier om.

Op de foto’s kan je goed zien dat Kori en Kunja echt een nieuw thuis hebben gevonden, wij zijn heel blij met ze en willen ze niet meer kwijt.

 

Hartelijke kattegroet van Miep & Rolf

(september 2008)

 

Vereniging Kattenzorg

Postbus 85686
2508 CJ Den Haag

telefoon 070 - 345 79 85
(tussen 14.00 en 17.00 uur op werkdagen)

Informatiecentrum/Winkel

Copernicusplein 11
2561 VN  Den Haag

070-3627857

Openingstijden:
maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag en zaterdag van 12.00 - 16.00 uur.

Bereikbaarheid: 
bus: 21 (halte Copernicusplein)
tram: 12 (halte Copernicusplein) 
Randstadrail: 3 (haltes Valkenbosplein of Fahrenheitstraat)

Informatiecentrum/Winkel