Kittens zijn heel schattig, maar helaas wordt er niet altijd een goed tehuis voor ze gevonden. Onze vereniging promoot daarom al vele jaren het laten steriliseren of castreren van katten. Hiermee willen we bereiken dat een kattenoverschot zoveel mogelijk wordt voorkomen. Bovendien kan door middel van onze actie ook het zwerfkattenprobleem worden ingedamd. De actie is er alleen voor leden van onze vereniging omdat de kosten anders voor ons te hoog oplopen.

Leden van Kattenzorg, die de contributie 2022 hebben betaald, en hun kat(ten) willen laten steriliseren of castreren, kunnen daarvoor een tegemoetkoming in de kosten krijgen. Er geldt een maximum van tien katten per huishouden. 

In 2022 zijn de tegemoetkomingen 45 euro voor een sterilisatie en 25 euro voor een castratie. De tegemoetkoming is nooit hoger dan de kosten die de dierenarts berekent. Voor het tegelijkertijd met de sterilisatie of castratie laten chippen van een kat wordt in 2022 een tegemoetkoming van 10 euro gegeven.

Leden van Kattenzorg, waar ook in Nederland of daarbuiten, kunnen hun kat(ten) voorafgaand aan de operatie aanmelden bij de coördinator van de Sterilisatieactie via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ze krijgen dan een code die ze op de factuur van de dierenarts moeten schrijven. Die dierenarts mogen ze zelf kiezen. De factuur moeten ze eerst zélf betalen. Op de factuur van de dierenarts moet ook het bankrekeningnummer worden geschreven waarop de penningmeester de tegemoetkoming kan overmaken. De factuur moet vervolgens naar Kattenzorg worden opgestuurd, bij voorkeur per email als PDF-bijlage. De aanmelding en het lidmaatschap worden gecontroleerd door de coördinator, waarna de tegemoetkoming wordt overgemaakt.

We hopen met onze Sterilisatieactie in 2022 weer een groot aantal katteneigenaren een steuntje in de rug te geven bij het laten helpen en chippen van hun kat.

 

Nieuw mandje gezocht

Billy

Billy

‘Billy’, kater, wit met rood, geb. maart 2019 – Billy is een kater met een gebruiksaanwijzing. Als te jong kitten uit het nest gehaald en niet goed gesocialiseerd. Daardoor is hij soms wat nerveus en kan hij ook misplaatst jaaggedrag vertonen. Kinderen en Billy zijn daarom geen goede combinatie. Wanneer Billy zijn energie in een tuin kwijt kan, zal hij binnenshuis betere manieren hebben. Een huis met een tuin is dus een vereiste. Billy is geen kat voor beginners, maar een ervaren kattenkenner heeft hier een hele leuke kat aan.

Vereniging Kattenzorg

Postbus 85686
2508 CJ Den Haag

telefoon 070 - 345 79 85
(tussen 14.00 en 17.00 uur op werkdagen)

Informatiecentrum/Winkel

Copernicusplein 11
2561 VN  Den Haag

070-3627857

Zie voor de actuele openingstijden van de winkel de homepage.

Bereikbaarheid: 
bus: 21 (halte Copernicusplein)
tram: 12 (halte Fahrenheitstraat) 
Randstadrail: 3 (haltes Valkenbosplein of Fahrenheitstraat)

 

Informatiecentrum/Winkel

Copernicusplein 11, 2561 VN, Den Haag