Kittens zijn heel lief, maar helaas wordt er niet altijd een goed tehuis voor ze gevonden. Onze vereniging promoot daarom al vele jaren het laten steriliseren of castreren van katten. Hiermee willen we bereiken dat een kattenoverschot zoveel mogelijk wordt voorkomen. Bovendien kan door middel van onze actie ook het zwerfkattenprobleem worden ingedamd.

De actie geldt alleen voor leden van onze vereniging. Want anders lopen de kosten voor ons te hoog op.

Leden van Kattenzorg, die de contributie 2023 hebben betaald, en hun kat(ten) willen laten steriliseren of castreren, kunnen daarvoor een tegemoetkoming in de kosten krijgen. Er geldt een maximum van tien katten per huishouden.

In 2023 zijn de tegemoetkomingen:
50 euro voor een sterilisatie en
30 euro voor een castratie

De tegemoetkoming is evenwel nooit hoger dan de kosten die de dierenarts voor de operatie berekent. Voor het tegelijkertijd met de sterilisatie of de castratie laten chippen wordt een tegemoetkoming van 10 eurogegeven.

Leden van Kattenzorg, waar ook in Nederland of daarbuiten, kunnen hun kat(ten) voorafgaand aan de operatie aanmelden bij de coördinator van de Sterilisatieactie via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ze krijgen dan een code die ze op de rekening van de dierenarts moeten schrijven. Die dierenarts mogen ze zelf kiezen, want ze moeten namelijk eerst zélf de rekening betalen. Op de rekening van de dierenarts moet naast de code ook het bankrekeningnummer worden geschreven, waarnaar de penningmeester de tegemoetkoming kan overmaken. De rekening van de dierenarts moet vervolgens naar Kattenzorg worden opgestuurd, bij voorkeur per e-mail als PDF-bijlage. De aanmelding en het lidmaatschap worden gecontroleerd door de coördinator. Daarna wordt de tegemoetkoming overgemaakt.

We hopen met onze Sterilisatieactie in 2023 weer een groot aantal katteneigenaren een steuntje in de rug te geven bij het laten steriliseren of castreren van hun kat(ten).

 

Nieuw mandje gezocht

Tarcin

Tarcin

GEPLAATST

Tarcin’ (lichtrood-wit) is geboren op 17-4-2022 – Tarcin is niet zo dapper, maar eenmaal gewend is hij ook een lieverd. Jong en speels. Wie heeft ruimte om deze gezelligheid in huis te nemen? Hij is niet gewend om naar buiten te gaan, een tuin is dus niet noodzakelijk.

Vereniging Kattenzorg

Postbus 85686
2508 CJ Den Haag

telefoon 070 - 345 79 85
(tussen 14.00 en 17.00 uur op werkdagen)

Informatiecentrum/Winkel

Copernicusplein 11
2561 VN  Den Haag

070-3627857

Openingstijden:
maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag en zaterdag van 12.00 - 16.00 uur.

Bereikbaarheid: 
bus: 21 (halte Copernicusplein)
tram: 12 (halte Copernicusplein) 
Randstadrail: 3 (haltes Valkenbosplein of Fahrenheitstraat)

Informatiecentrum/Winkel

Copernicusplein 11, 2561 VN, Den Haag