Kittens zijn heel lief, maar helaas wordt er niet altijd een goed tehuis voor ze gevonden. Onze vereniging promoot daarom al vele jaren het laten steriliseren of castreren van katten. Hiermee willen we bereiken dat een kattenoverschot zoveel mogelijk wordt voorkomen. Bovendien kan door middel van onze actie ook het zwerfkattenprobleem worden ingedamd.

De actie geldt alleen voor leden van onze vereniging. Want anders lopen de kosten voor ons te hoog op. Leden van Kattenzorg, die de contributie 2024 (€17,50) hebben betaald, en hun kat(ten) willen laten steriliseren of castreren, kunnen daarvoor een tegemoetkoming in de kosten krijgen. Er geldt een maximum van tien katten per huishouden.

In 2024 zijn de tegemoetkomingen:
50 euro voor een sterilisatie en
30 euro voor een castratie

De tegemoetkoming is evenwel nooit hoger dan de kosten die de dierenarts voor de operatie berekent.

Voor het tegelijkertijd met de sterilisatie of de castratie laten chippen wordt een tegemoetkoming van 10 euro gegeven.

Leden van Kattenzorg, waar ook in Nederland, kunnen hun kat(ten) voorafgaand aan de ingreep aanmelden bij de coördinator van de Sterilisatieactie via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ze krijgen dan een code die ze op de rekening van de dierenarts moeten schrijven. Die dierenarts mogen ze zelf kiezen, want ze moeten namelijk eerst zélf de rekening betalen. Op de rekening van de dierenarts moeten de ingreep en het aantal katten duidelijk vermeld staan. Alleen een betaalbewijs of een bankafschrift is niet voldoende, omdat daaruit niet kan worden opgemaakt welke dierenartskosten er zijn betaald. Op de rekening van de dierenarts moet naast de code ook hetbankrekeningnummer worden geschreven, waarnaar de tegemoetkoming kan worden overgemaakt.

De rekening van de dierenarts moet vervolgens naar Kattenzorg worden opgestuurd, bij voorkeur per e-mail als PDF-bijlage. De aanmelding en het lidmaatschap worden gecontroleerd door de coördinator. Pas daarna maakt de penningmeester de tegemoetkoming over.

Als de ingreep rond de jaarwisseling plaatsvindt, is het goed te weten dat het lidmaatschap en de ingreep in hetzelfde kalenderjaar moeten vallen om in aanmerking te komen voor de tegemoetkoming. Om misverstanden te voorkomen kan vooraf met de coördinator worden overlegd: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

We hopen met onze Sterilisatieactie in 2024 weer een groot aantal katteneigenaren een steuntje in de rug te geven bij het laten steriliseren of castreren van hun kat(ten).

 

Nieuw mandje gezocht

Douro

Douro

GEPLAATST

Douro’, poes, cypers, geboren januari 2018, Maine Coon – Douro is achtergelaten toen haar ‘eigenaars’ verhuisden(!). Een lieve buurvrouw ontfermde zich over haar. Helaas kon ze daar uiteindelijk niet blijven omdat een van de al aanwezige katten haar niet accepteerde. Daarom is ze nu bij ons in de opvang en gaan wij op zoek naar een fijn nieuw mandje, waar ze wél gewenst is. Douro kwam vroeger wel buiten, maar heeft ook in een huis gewoond waar ze niet naar buiten kon en dat ging ook goed. Haar halflange vacht vergt wel veel onderhoud, want klit snel.

Postzegels sparen voor Vereniging Kattenzorg

De katten in Den Haag en omstreken zullen u zeer dankbaar zijn.

Lees meer...

Vereniging Kattenzorg

Postbus 85686
2508 CJ Den Haag

telefoon 070 - 345 79 85
(tussen 14.00 en 17.00 uur op werkdagen)

Informatiecentrum/Winkel

Copernicusplein 11
2561 VN  Den Haag

070-3627857

Openingstijden:
maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag en zaterdag van 12.00 - 16.00 uur.

Bereikbaarheid: 
bus: 21 (halte Copernicusplein)
tram: 12 (halte Copernicusplein) 
Randstadrail: 3 (haltes Valkenbosplein of Fahrenheitstraat)

Informatiecentrum/Winkel

Copernicusplein 11, 2561 VN, Den Haag