Kattenzorg als goed doel in testament of schenkingsakte?

Als u katten een warm hart toedraagt en onze vereniging wilt helpen om haar werkzaamheden ook in de toekomst uit te kunnen voeren, dan is het benoemen van Kattenzorg tot (mede)erfgenaam of het vastleggen van een periodieke schenking aan te bevelen.

Omdat Kattenzorg een door de fiscus erkende Algemeen Nut Beogend Instelling (ANBI) is, heeft een gift aan Kattenzorg namelijk voordelen.

 

Periodiek schenken

Als een periodieke schenking schriftelijk is vastgelegd in een schenkingsovereenkomst, is het bedrag volledig fiscaal aftrekbaar. Dat wil zeggen: als u eerst een schenkingsovereenkomst afsluit en pas daarna het geld overmaakt. De gift gaat dan van uw belastbaar inkomen af, waardoor u een deel terugontvangt van de Belastingdienst.

Een periodieke schenking kan worden geregeld via de ‘Schenkservice’, waarbij ook Kattenzorg is aangesloten. Een schenkingsovereenkomst heeft een looptijd van minimaal vijf jaar, en is direct online (gratis) samen te stellen, inclusief de volmacht. Zie voor meer informatie: www.schenken.nl

Het is ook mogelijk om bij de Belastingdienst een ‘Overeenkomst Periodieke gift in geld’ aan te vragen en deze naar het secretariaat van Kattenzorg te sturen. Ook hier geldt een minimumlooptijd van vijf jaar. Zie voor meer informatie: www.belastingdienst.nl

Nalaten

Dankzij het ANBI certificaat hoeft Kattenzorg over nalatenschappen geen successierechten te betalen. Wie onze vereniging dus in zijn of haar testament opneemt, kan erop rekenen dat de steun, of het nu om geld of om goederen gaat, in z’n geheel ten goede komt aan de zorg voor katten. U kunt Kattenzorg benoemen tot (mede)erfgenaam of ons middels een legaat begunstigen. Een legaat kan een vast bedrag zijn, maar ook voorwerpen uit een inboedel. Een testament moet worden opgemaakt door een notaris, zie hiervoor: www.notaris.nl

 

Wilt u meer informatie of persoonlijke wensen bespreken, stuur dan een mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. U kunt ook contact opnemen met onze penningmeester: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of schrijven naar Kattenzorg, Postbus 85686, 2508 CJ Den Haag.

 

Vereniging Kattenzorg is volledig afhankelijk van de bijdragen van haar leden en van giften, schenkingen en nalatenschappen. We ontvangen geen subsidies en worden niet gesponsord. Zonder extra financiële steun kan Kattenzorg niet bestaan. We zijn dus blij met elke gift!

Giften kunnen worden gestort op rekening NL49INGB0000025619.

 

 

Postzegels sparen voor Vereniging Kattenzorg

De katten in Den Haag en omstreken zullen u zeer dankbaar zijn.

Lees meer...

Vereniging Kattenzorg

Postbus 85686
2508 CJ Den Haag

telefoon 070 - 345 79 85
(tussen 14.00 en 17.00 uur op werkdagen)

Informatiecentrum/Winkel

Copernicusplein 11
2561 VN  Den Haag

070-3627857

Openingstijden:
maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag en zaterdag van 12.00 - 16.00 uur.

Bereikbaarheid: 
bus: 21 (halte Copernicusplein)
tram: 12 (halte Copernicusplein) 
Randstadrail: 3 (haltes Valkenbosplein of Fahrenheitstraat)

Informatiecentrum/Winkel

Copernicusplein 11, 2561 VN, Den Haag