Sammie en Jigger hebben een fijne zomer gehad

{slimbox images/stories/katvindtmand/Sammie_Jigger_09.jpg,images/stories/katvindtmand/Sammie_Jigger_09_small.jpg}

Ze hebben zich de afgelopen zomer heerlijk vermaakt op het dakterras, wat is er fijner dan slapen in de zon? Maar ze bleven wel heel dicht bij elkaar, want een beetje eng was het toch nog wel! En wanneer het geen mooi weer was, dan sliepen ze gewoon op hun favoriete plekjes.

{slimbox images/stories/katvindtmand/Sammie_jigger_2_09.jpg,images/stories/katvindtmand/Sammie_jigger_2_09_small.jpg}

Sam is nog steeds een vroege vogel, en wil uiterlijk 5 uur/half 6 ontbijt zijn ontbijt, daarna even wat drinken uit de badkraan (en laat ik deze niet vergeten aan te zetten, want dan laat hij luid en duidelijk horen dat ik iets vergeten ben!) is dit ritueel afgerond dan gaat meneer nog even een dutje doen. Jigger slaapt dan allang weer!

{slimbox images/stories/katvindtmand/Sammie_Jigger_samen_09.jpg,images/stories/katvindtmand/Sammie_Jigger_samen_09_small.jpg}

Steeds vaker liggen ze bij elkaar, zo lief!! Je ziet het gaat nog steeds uitstekend met ze.

{slimbox images/stories/katvindtmand/Sammie_Jigger_200_09.jpg,images/stories/katvindtmand/Sammie_Jigger_200_09_small.jpg}

Ik hou jullie op de hoogte.

Groetjes, Gerda

(september 2009)

 


 

Sammie en Jigger wensen iedereen een goed en gezellig 2009!

Ik hoef niet te vertellen dat het goed gaat met ze, dat blijkt denk wel uit de foto's. Ze wonen hier nu al 3 jaar en zou ze voor geen goud meer willen missen. Sam is gewoon Sam, een geweldig kereltje met een eigen willetje en dol op gek doen en knuffelen. Hij denkt wel eens dat hij kan koken, want hij zit altijd dicht bij me op het aanrecht wanneer ik aan het koken ben, het liefste met zijn snuit boven de pan, gewoon even om te controleren of alles wel goed gaat. Jiggertje eist steeds meer haar plaats op, af en toe krijgt Sammie gewoon een tik als hij te vervelend is (en maar denken dat Sammie de baas is, mooi niet!). Steeds vaker komt ze ook in de keuken liggen wanneer Sammie en ik daar zijn en wordt ze per ongeluk over het hoofd gezien, dan miauwt ze even heel lief!!

Tot de volgende keer.

 

Groetjes, Gerda

(januari 2009)

 

 


 

 

Het gaat heel goed met Sammie en Jigger

 

Het is alweer een tijdje geleden dat jullie wat van Sammie en Jigger hebben gehoord, maar zoals je ziet het gaat nog steeds geweldig met ze!! Ze zijn steeds vaker bij elkaar in de buurt, behalve 's nachts.

Tegenwoordig gaan ze zelfs mee het terras op, Sam vindt het heerlijk, die loopt lekker wat aan plantjes te ruiken en gaat dan liggen slapen, maar Jiggie vindt het grastapijt maar niets, dus voor de kleine meid wordt een dekentje neergelegd en daar gaat ze heerlijk op liggen! Het is zo leuk om te zien hoe tevreden ze zijn, ze liggen zich heerlijk te poetsen en af en toe kunnen ze zo lief, heel zacht miauwen! Maar het kan uiteraard ook anders, want als Sam zijn zin niet krijgt maakt hij dat duidelijk door steeds harder te gaan miauwen! Een beetje extra aandacht en het mannetje is weer tevreden.

 

Tot de volgende keer, groetjes Gerda

(juni 2008)

 


 

 

Sammie en Jigger vieren feest!

Het laatste nieuws over Sammie en Jigger en uiteraard weer nieuwe foto's. 19 november wonen ze hier alweer 2 jaar!! Wat is de tijd snel gegaan.

Jigger wordt met de dag brutaler (eindelijk!), wat geweldig is om te zien. De kleine dame weet precies wat ze wil en wat niet en dat laat ze duidelijk blijken....eten niet lekker, dat maakt ze duidelijk met wat luide miauwtjes, nog even een boze blik naar mij en het etensbakje en ik weet genoeg.

Sammie is en blijft een heerlijk kereltje en een druktemaker! Gelukkig slaapt hij tegenwoordig iets uit. Hij  werd altijd rond 4.30 uur wakker en wilde dan echt wel zijn ontbijt. Jigger en ik sjokten dan maar met dikke slaapogen naar de keuken achter een vrolijk huppelende Sam aan. Volgens mij allebei met maar een gedachte ´slapen´.

Ze kunnen allebei ook zo zoet spelen met een muis, garnaal of een ander speeltje!! Tsja en slapen blijft natuurlijk de leukste bezigheid!!

 

Groetjes, Gerda

(november 2007)

 


 

Sam loert en Jigs manicuurt!

Het is alweer een tijdje geleden dat er bericht is gestuurd over Sammie en Jigger, maar zoals je ziet gaat het nog steeds geweldig goed met ze, ook de kleine Jigger wordt steeds ondeugender.

Sam had een beetje moeite met naar buiten kijken vanuit de keuken, dus staat er nu een krabpaal voor het mannetje (Jiggie gebruikt hem alleen om haar nageltjes te manicuren). Wanneer ik in de keuken ben ligt Jigger in een doosje en Sam zit op de krabpaal en houdt alles precies in de gaten!

Wanneer ik uit mijn werk kom heeft Sam hele verhalen, Jigs wil alleen maar geknuffeld worden! Ook zoeken ze elkaar steeds vaker op, laatst ´betrapte´ ik ze erop dat ze beiden op de bank lagen.

Druppels vangen in de regen

Water heeft nog steeds een grote aantrekkingskracht op Sammie. Zit hij niet in de gootsteen,dan zit hij wel in de wastafel in de badkamer (het leukste is natuurlijk wel als de kraan aanstaat of wanneer er wat water in ligt)! Wanneer het regent heeft hij het vreselijk druk met druppels vangen, hij schijnt er nooit moe van te worden.

Ik hou jullie op de hoogte.

 

Groetjes, Gerda.

(juli 2007)

 

Vereniging Kattenzorg

Postbus 85686
2508 CJ Den Haag

telefoon 070 - 345 79 85
(tussen 14.00 en 17.00 uur op werkdagen)

Informatiecentrum/Winkel

Copernicusplein 11
2561 VN  Den Haag

070-3627857

Openingstijden:
maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag en zaterdag van 12.00 - 16.00 uur.

Bereikbaarheid: 
bus: 21 (halte Copernicusplein)
tram: 12 (halte Copernicusplein) 
Randstadrail: 3 (haltes Valkenbosplein of Fahrenheitstraat)

Informatiecentrum/Winkel

Copernicusplein 11, 2561 VN, Den Haag