De Langslapers

Hier is een update over de poezedametjes. Het gaat met allebei heel goed, Polleke is de vrijkous van de twee. Zodra ik ga zitten, kruipt ze bij mij op schoot en vindt alle aandacht echt heerlijk. Tijgertje is op haar manier ook een vrijkous, maar zeker geen schootkat en zij wil ook niet opgetild worden. Soms probeer ik haar even op te tillen en dat vindt ze dan wel okay, maar na een paar seconden wil ze weg. Het liefste draait ze op de grond om me heen en geeft dan heel driftig kopjes tegen m'n benen en moet ik haar stevig aaien. Met de ene hand aai ik dan Pol op schoot en met de andere hand krijgt Tijgertje de nodige aaien op de grond die dan steeds rondjes loopt om mijn arm en hand heen.

{slimbox images/stories/katvindtmand/de_langslapers.jpg,images/stories/katvindtmand/de_langslapers_small.jpg}

Ze zijn helemaal gewend in hun nieuwe huis en erg op hun gemak. Ik sta op maandag t/m vrijdag rond half 7 op en maak ze dan wakker op zolder, waar ze op de logeerkamer slapen. Heel flauw van mij knip ik dan het licht even aan om te zien of ze nog slapen en dan zie ik op het logeerbed twee hele slaperige poezen met dichtknepen oogjes vanwege het plotselinge licht. Daarom noem ik ze ook vaak 'de langslapers'. Meteen daarna knip ik het licht weer uit en ga zelf douchen. Dan duurt het meestal nog wel twintig minuten voordat de dames überhaupt naar beneden afdalen en mij goedemorgen begroeten.

{slimbox images/stories/katvindtmand/Beauty_Polleke.jpg,images/stories/katvindtmand/Beauty_Polleke_small.jpg}

Overal lekker lui zijn

Als ik 's avonds thuis kom, liggen ze meestal naast of achter elkaar op het verwarmingsrooster van de convector voor het raam. Dat is lekker warm en bovendien hebben ze goed uitzicht de tuin in. Dan sla je toch als kat 'twee vliegen in één klap'. Het uitzicht op de tuin is vooral voor Tijgertje belangrijk, want elke vreemde kat of poes die de tuin in komt, wordt door haar in de gaten gehouden. 'De Poema' (een zwarte kat) brengt regelmatig een bezoek aan onze tuin en gaat dan pontificaal op het terras vlakbij het raam van de zitkamer zitten om Tijgertje te proberen uit te dagen. Dat laat Tijgertje zich geen twee zeggen, die springt dan op, staat tegen het glas op, niet begrijpend waarom ze De Poema wel ziet, maar niet kan aanraken, en begint luidkeels te schreeuwen en te mauwen, met het gevolg dat De Poema dat buiten ook gaat doen. Dat geeft dus een leuk kattengezang! Ik ben bang dat Tijgertje en De Poema nooit echt vrienden zullen worden. Wat moet dat worden in het voorjaar als deze dames misschien naar buiten gaan? We gaan in ieder geval de tuin beter afrasteren, om vreemde poezen buiten de deur te houden. Of dat lukt, is natuurlijk nog een grote vraag.

{slimbox images/stories/katvindtmand/Lekker_zonnen.jpg,images/stories/katvindtmand/Lekker_zonnen_small.jpg}

Polleke en Tijgertje kunnen het goed met elkaar vinden, maar Pol laat zich nog wel eens op haar kop zitten door haar dochter. Als Pol ergens ligt, waar Tijgertje dan ook wil liggen, geeft Tijgertje haar moeder een tik en jaagt haar weg. Meestal laat ik het maar gaan, soms als het te erg is, troost ik Moeder Polleke even. Het gebeurt niet vaak gelukkig en Tijgertje wast ook vaak het hoofd van haar moeder, dus dat is voor mij het bewijs dat ze wel van d'r moeder houdt.

{slimbox images/stories/katvindtmand/Tijgertje.jpg,images/stories/katvindtmand/Tijgertje_small.jpg}

Ik geniet echt elke dag van deze twee schatten. Ben zo blij met ze, en kan me niet meer voorstellen dat ze hier niet wonen. Op het moment dat ik dit zit te schrijven, ligt Tijgertje op het scherm en loopt Pol heen en weer voor me langs. Ze zijn niet alleen heel lief en aanhankelijk, 't zijn bovendien twee BEAUTY's, vind ik, getuige de foto's.

{slimbox images/stories/katvindtmand/Pol_op_schoot.jpg,images/stories/katvindtmand/Pol_op_schoot_small.jpg}

tot zover deze update.

Hartelijke groet,

Thora

(december 2009)

 

 


 

Jenny en Tijger

Hier een berichtje van Jenny en Tijger die sinds afgelopen woensdag 14 oktober bij mij in Delfgauw wonen. Het gaat heel goed met de dames. Er wordt goed gegeten en gedronken en de kattenbak wordt goed gebruikt.

 

Dochter Tijgertje is nog wat schuchter en kruipt onder het logeerbed op de zolderverdieping als ze het niet vertrouwt. Moeder Jenny, daarentegen, doet alsof ze hier al jaren woont. Zodra ik ga zitten, komt ze meteen op schoot zitten. Op dit moment dat ik dit bericht schrijf op de computer, zit Jenny zich te wassen boven op het beeldscherm (ik heb nl. nog zo'n ouderwets beeldscherm en nog geen plat scherm, omdat deze het nog steeds prima doet). Dat is nu heel handig want als de pc aanstaat, wordt het beeldscherm warm en daar kun je als poes lekker op zitten en je wassen op die verwarming''. Tijgertje zit achter op de stoel bij mij en loopt af en toe over het toetsenbord heen en weer.

Als ik 's morgens onder de douche sta (met de deur open), zitten de dames in de deuropening naar me te kijken wat ik daar toch doe.

 

Ik moet zeggen dat ik heel erg blij ben met deze 2 poezenlieverds, 't zijn echte schatten! Ze geven zoveel gezelligheid en die heb ik 7 maanden gemist na het overlijden van goeie poes Bram, die ik 21 jaar gehad heb! Ik weet zeker dat Bram vanuit de poezenhemel met liefde neerkijkt op deze nieuwe bewoonstertjes in Delfgauw.

 

Jenny kan ik zo oppakken en met haar voorpootjes over mijn schouder laten hangen. Ze vindt dat prima en blijft lekker knorrend zitten en mij maar kopjes geven. Tijgertje kan ik ook oppakken, maar dat moet wel met een beetje voorzichtigheid. Ik laat haar lekker haar eigen gangetje gaan.

 

Okay, tot zover. Ik zal u over enige tijd weer een berichtje sturen met een nieuwe update over Jenny en Tijgertje.

 

Ze sturen u hun poezengroeten en hun poezenliefs en hebben mij gevraagd ook aan u door te geven dat zij dankbaar zijn voor alle goede zorgen die zij bij u hebben genoten.

 

Groetjes,

Thora

P.S. Jenny heeft een 2e naam erbij gekregen, namelijk Polleke.

(oktober 2009)

 

Postzegels sparen voor Vereniging Kattenzorg

De katten in Den Haag en omstreken zullen u zeer dankbaar zijn.

Lees meer...

Vereniging Kattenzorg

Postbus 85686
2508 CJ Den Haag

telefoon 070 - 345 79 85
(tussen 14.00 en 17.00 uur op werkdagen)

Informatiecentrum/Winkel

Copernicusplein 11
2561 VN  Den Haag

070-3627857

Openingstijden:
maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag en zaterdag van 12.00 - 16.00 uur.

Bereikbaarheid: 
bus: 21 (halte Copernicusplein)
tram: 12 (halte Copernicusplein) 
Randstadrail: 3 (haltes Valkenbosplein of Fahrenheitstraat)

Informatiecentrum/Winkel

Copernicusplein 11, 2561 VN, Den Haag