Eerst Binky en nu Jimmy

Wij hebben van de Vereniging Kattenzorg in 1992 een kater gekregen, die opdat moment anderhalf jaar oud was. Hij heette Binkie en dat hebben we zo gelaten en Binkie is ruim zestien jaar als een kind van ons geweest. Hij had z'n nukken, maar we hielden heel veel van hem en hebben het vreselijk gevonden om begin 2009 afscheid van hem te nemen. Hij had een gunstigtijdstip gekozen, want twee maanden na zijn inslapen gingen we verhuizen ende vraag was of hij dat allemaal wel zo leuk had gevonden, hoewel het zeker geen buitenkat was.

{slimbox images/stories/katvindtmand/jimmy1.jpg,images/stories/katvindtmand/jimmy1_small.jpg}

Geen Kerstboom dit jaar

Na een half jaar in het nieuwe huis gingen we toch wel wat missen in huis en we kwamen uiteraard weer bij de Vereniging Kattenzorg terecht. Dit keer kozen we voor een kitten, omdat Binkie de eerste jaren toch wel vreemde streken had (aanvallen vanaf een kast en echt niet voor het spelletje). En dus kwam Jimmy op 6 november, nog geen drie maanden oud. Al snel kwam hij overal in huis, maar uiteraard gebeurde waar we voor gewaarschuwd waren: afen toe gaat er eens wat kapot, zoals halen in je gordijnen of een mooie vaas. Jimmy is niet te vergelijken met Binkie, want Binkie was een echte schootkat en het is maar de vraag of Jimmy dat snel zal worden. Binkie was een allemansvriend, Jimmy gaat naar boven als er visite is en komt pas beneden als de visite weg is. Hij laat er zelfs zijn eten voor staan. Wij hopen dat dat allemaal nog zal bijdraaien. Jimmy weet ook niet goed wat hij met ons aanmoet, want hij kan ineens venijnig bijten als je 'm aait om snel over te schakelen op likken. In de maand, dat hij bij ons is zijn we echt van hem gaan houden en we hebben er alle vertrouwen in, dat het allemaal ten goede zal keren (alhoewel we de kerstboom dit jaar maar een keertje overslaan).

{slimbox images/stories/katvindtmand/jimmy3.jpg,images/stories/katvindtmand/jimmy3_small.jpg}

Een kitten is niet niks!

Denk vooral niet, dat we het met Jimmy niet zien zitten, maar ik denk dat op de website best gelezen mag worden, dat een kitten niet zomaar even in huis kan worden genomen. Wij zijn dus ervaren kattenliefhebbers, maar zien dat er ook geduld moet worden betracht om het vertrouwen van de kitten te winnen en dat is bij de ene kitten gemakkelijker dan bij de ander. Bovendien was Binkie wat luisteren betreft wel erg gehoorzaam, het leek af en toe net een hond. Dat hebben we niet nog een keer verwacht en zo'n verwachting zou ook onterecht zijn.

{slimbox images/stories/katvindtmand/jimmy2.jpg,images/stories/katvindtmand/jimmy2_small.jpg}

We houden jullie op de hoogte,

 

Peter en Trudie

(december 2009)

 

 


 

Rood-wit-heertje

{slimbox images/stories/katvindtmand/Jimmy.jpg,images/stories/katvindtmand/Jimmy_small.jpg}

Sinds kort ben ik in het gelukkige bezit van het katertje, dat op de website ‘Rood-wit-heertje’ was genoemd. Hij heet nu Jimmy. Na de eerste nacht begon hij om 7 uur te miauwen van de honger, maar dat is toch een alleszins redelijke tijd. Hij komt nu al naar ons toe, laat zich kammen en ging al een keer uit zichzelf naar boven. En hij steekt ook nog z’n tong naar ons uit.

Groetjes Peter

(november 2009)

 

Vereniging Kattenzorg

Postbus 85686
2508 CJ Den Haag

telefoon 070 - 345 79 85
(tussen 14.00 en 17.00 uur op werkdagen)

Informatiecentrum/Winkel

Copernicusplein 11
2561 VN  Den Haag

070-3627857

Openingstijden:
maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag en zaterdag van 12.00 - 16.00 uur.

Bereikbaarheid: 
bus: 21 (halte Copernicusplein)
tram: 12 (halte Copernicusplein) 
Randstadrail: 3 (haltes Valkenbosplein of Fahrenheitstraat)

Informatiecentrum/Winkel

Copernicusplein 11, 2561 VN, Den Haag