Succesverhalen

Lees hier de succesverhalen van alle tweede kans-katten en nog veel meer....

 

Pagina 2 van 3

Een goed gesprek met je kat

Vrouwtje heeft iets nieuws gevonden; het is een website die mensen leert te communiceren met ons katten. Nu denk ik dat ik vrouwtje goed begrijp and zij mij ook. Sophie is een ander verhaal. Zij weigert naar vrouwtje te luisteren behalve als ze wat van haar wil: eten of een aai.

Lees verder hier...

Maggie is lid van het gezin geworden.

Dit is Maggie, we hebben haar nu iets langer dan 2 maanden. 
Ze is nu 11 jaar maar is nog zo speels als een jonge poes. 
Na een paar dagen was ze al gewend. 
Het is een leuke, lieve, ondeugende en nieuwsgierige poes. 
Soms even een frisse neus halen op het balkon en dan ook even zonnen. 
Haar kussentje en doos zijn echt haar eigen plekjes. Op haar kussentje ligt ze lekker te slapen en ze leeft zich uit in haar doos. 
Als ze aandacht wil klimt ze op je schoot voor een aai. 
We zijn heel blij met haar en ze is echt een lid van het gezin.

Tommy en Mikey hebben inmiddels hun plekjes gevonden

Tommy en Mikey hebben inmiddels hun plekjes gevonden

 

Tommy en Mikey hebben inmiddels hun plekjes gevonden en ontdekken steeds weer nieuwe waar ze graag liggen, zoals direct op de verwarming (zeker nu deze weer aanstaat) en boven op een kast.

Je merkt aan hun gedrag dat ze steeds vertrouwder worden want ze worden ook steeds aanhaliger, wat Jan Pieter en ik heerlijk vinden.

Gisteren is Mikey uit eigen beweging op mijn schoot geklommen om eens flink geknuffeld te worden.

Kortom, zij en ook wij kunnen het uitstekend met elkaar vinden en we zijn graag bij elkaar.

 

Het gaat heel goed met Vlekje.

Het gaat heel goed met Vlekje.

 

Zij vindt het heerlijk om op mijn ochtendjas te sabbelen, dat houdt ze wel een kwartier vol op schoot en dan kan je haar heerlijk aaien!

Af en toe springt ze op schoot, maar niet voor lang, misschien komt dat nog.

Ze vindt het ook erg fijn om naar buiten te kijken en naar buiten te gaan en dan maar klimmen, tot op het dak!

We zijn erg blij met haar. Bijgevoegd enkele foto's.

Groetjes, Jennifer en Wil.

 

Drella (voorheen genoemd Gina)

Drella (voorheen genoemd Gina)

Drella (voorheen genoemd Gina) precies 1 week in huis en nu al het beste slaapmaatje van de 17 jaar oude Bernstein. Het gaat fantastisch met haar. Zij speelt veel, eet goed, heeft het naar haar zin, al met al, ik ben ontzettend blij met haar.

Tom (Noah) en Ted vinden een bank

Tom (Noah) en Ted vinden een bank

Op 6 november zijn Tom en Ted bij ons komen wonen. De eerste paar dagen zijn de broertjes een beetje onwennig: de eerste dag zitten ze zelfs de hele dag onder de bank. Maar dat verandert snel en we ontdekken dat de twee katertjes van aaien, knuffelen en spelen houden. Iedere dag om 22.00 lokt Tom Ted uit of andersom en gaan ze stoeien en elkaar narennen door het huis. Ook zijn ze gek op propjes papier en springen ze in de lucht om kattenspeelgoed te pakken te krijgen. Slapen doen ze allebei op de bank. Soms ieder aan een kant en op andere momenten kruipen ze heerlijk tegen elkaar (zie foto's). Kortom: het gaat prima met Tom en Ted. We zijn erg blij met ze en zij, geloven we, ook met ons.

Wim Blokzijl en Ineke Boneschansker

 


Chester

Chester

Hallo,

Ik zal me even voorstellen, ik ben Chester. Ik woonde in de opvang van af juli 2010
maar nu, sinds 7 december, heb ik een nieuw huis gevonden bij Ed en Jacky Corsi. 
Bij hun wonen Spekkie van bijna 15 en Knuffie van 3 1/2 waar ik straks, 
als ik wat meer gewend ben, lekker mee kan spelen.

Mijn eerste avond in m'n nieuwe huis ging ik lekker op ontdekking uit.
Lekker overal in, op en onder kruipen om mijn nieuwe omgeving te leren kennen
en om vooral ook mijn geur achter te laten. Alleen in de slaapkamer mogen wij niet
komen, maar omdat ik het huis moet leren kennen mocht ik ook daar even lekker rond snuffelen.
En O wat staat daar een lekker bed! Toen ik dat ondekt had wist ik het zeker, 
hier in dit huis kan ik wel wennen! 
Ik knuffel ook heel graag. Ik heb gisteren de hele avond bij Ed op schoot liggen slapen,
languit en af en toe heerlijk op m'n rug met m'n pootjes in de lucht.
Als Ed ook maar even probeerde onder mij uit te komen, ging ik morren waardoor hij tenminste stil bleef zitten. 
Ik wilde niet gestoord worden want ik lag veel te lekker, net als mijn eerste avond op dat lekkere bed.


Een dikke knuffel en een pootje,
ChesterHero en Muis, we gaan bijna verhuizen!

Hero en Muis, we gaan bijna verhuizen!

Gelukkig gaat het meestal goed met ons. Op 5 december 2008 opgehaald bij kattenzorg en al aardag wat keren de dierenarts gezien (helaas). Hero nu op een blaasgruisdieet en Muis aan de pretnison voor zijn astmatische bronchitus. Gelukkig was de verzekering allang afgesloten en wordt dus een groot gedeelte van de dierenarts bezoeken vergoed.

Met al deze acties zijn we erg blij dat we geadopteerd zijn. Vroeger met zijn 3en en sinds de vriend van ons baasje erbij woont met zijn 4ren, gezellig hoor. Lekker extra aandacht en iemand extra om mee te spelen en ’s nachts bij te slapen. Daarnaast gaan we met zijn 4ren verhuizen in maart naar een huis met een tuintje. Lekker buiten zijn samen dat lijkt ons wel wat, dan kunnen we samen op ontdekking.

In het kort, het gaat (bijna altijd) goed met ons en we laten weten hoe we ons nieuwe huis vinden!

 


Sardi (Sjonnie) en Drella

Sardi (Sjonnie) en Drella

Deze foto heb ik zondag jongstleden genomen. Je ziet dat het heel goed tussen die twee. Het heeft een paar dagen geduurd (Sardi is er uiteindelijk pas iets meer dan 1 week) maar nu spelen en rennen en slapen zij met/bij elkaar. Hij is inderdaad ondernemend, heel leuk, en ook een jattert, want hij heeft al een makreel van het aanrecht gehaald en er wat van gegeten. Ik houd je op de hoogte!

 


Jip en haar vriendje Joris

Jip en haar vriendje Joris

 

Wij (Jip en Joris) wonen nu ruim twee weken bij ons nieuwe vrouwtje. We hebben het ontzettend naar ons zin. Er zijn genoeg speeltjes om mee te spelen en we kunnen lekker door het huis rennen. Achter alle deuren die opengaan hebben we al mogen kijken, behalve achter twee (de voordeur en de tuindeur). Het vrouwtje zegt steeds als ze de tuindeur opendoet "nu nog niet, julie moeten nog even geduld hebben". Het is wel leuk om vanaf de stoelleuning of vanaf het vensterbank naar de vogeltjes in de tuin te kijken. Na het spelen zijn we moe en dan gaan we lekker slapen in één van de mandjes (er staan er genoeg). Het liefst slapen we samen in een mandje, maar niet alle mandjes zijn groot genoeg (zie bijlage).

Heerlijk kroelen bij het vrouwtje is ook zo fijn of op haar schoot liggen als ze zit te lezen. Als ze druk bezig is en het duurt te lang voordat ik (Jip) een aai krijg dan spring ik gewoon tegen haar op.

 

Kopjes van Jip en Joris

en ook de groetjes van Joke de Bree


Even een update over de belevenissen van Jip en Joris

 

Zoals ik al had gemeld mogen Jip en Joris vanaf 19 maart naar buiten en ze vinden het heerlijk. Ze zijn erg nieuwsgierig en gaan dus buiten ook op onderzoek. Ik krijg een nieuwe buurman, die momenteel druk aan het verbouwen is. Jip en Joris zijn al regelmatig een kijkje gaan nemen. De nieuwe buurman weet dat nu en kijk bij het afsluiten nog even of er geen katten in zijn huis zijn. Via de schutting kunnen ze op het dak van het schuurtje komen en dan kunnen ze een heel eind via de daken van de schuurtjes naar andere tuinen lopen. Soms zie ik dat ze wel 6 à 8 tuintjes verder zijn. Ze komen gelukkig steeds terug.

Lees meer....

 

Oldie en Toetsie

Oidie en Toetsie ( Toeter ) zijn nu ruim anderhalf jaar bij ons in huis. De twee hebben ieder nu een totaal andere 'persoonlijkheid' dan dat ze hadden toen we ze net in huis hadden. Toetsie zijn we Toeter gaan noemen,  omdat dat gewoon leuk klinkt. Hij vindt het allemaal wel best, zolang die maar bij je mag liggen. Toeter laat geen enkel moment onbenut om lekker spinnend of snurkend bij je te gaan slapen. Soms weleens lastig aangezien deze Europese korthaar een ware losse haren fabriek op vier poten is.

Oidie heeft echt progressie geboekt het afgelopen jaar. Van een zeer schuwe en schrikachtige kat, is hij veranderd in de kat die s' ochtends als eerste in de woonkamer staat als de deur van hun 'eigen' kamer opengaat. Uiteraard eerst de 'baas' zijn benen kopjes geven als hij koffie staat te maken om vervolgens als hij oogcontact heeft direct op zijn rug/zij te gaan liggen omdat ie het zo lekker vindt om over z'n buik geaaid te worden.

Als de 'baas'  wil uitslapen moeten ze allebei wel in hun kamer blijven. Anders staan ze in een mum van tijd voor de slaapkamer deur te miauwen om aandacht. Gek genoeg komen ze daarbij niet de slaapkamer in, ook al staat de deur open, (wij hebben ze het niet geleerd, maar het komt ons wel heel goed uit).

Oidie heeft af en toe wel eens last van een soort van ADHD momentje. Heel leuk, als een echte Schumacher over het laminaat schuiven de hoek om en vervolgens alle trappen op en af vliegen. Daarbij hindernissen als de bank niet uit de weg gaan en er gewoon overheen vliegen.

Echte veranderingen dus bij deze twee ex opvang katten. Ze hebben denken wij echt wel hun plekje gevonden en kunnen hier bij ons heerlijk genieten van alle rust en vrijheden die ze hebben.

Sophie en Donna

De poezen Sophie en Donna wonen alweer ruim drie jaar bij ons en we genieten iedere dag van ze. Er staan een aantal verhaaltjes op de Kattenzorg website van ze, maar ze hebben ook een eigen blog.

Sophie en Donna hebben ook diverse video's op youTube.

 

Catootje in haar nieuwe huis

Catootje in haar nieuwe huis

Bij deze wat foto’s van Catootje in haar nieuwe huis en met haar nieuwe vriendjes.

(feb 2012)

Klaar voor verzending

Wij katten zijn gek op dozen. Hoe kleiner de doos, hoe beter. Mensen verbazen zich over het feit dat wij katten in de kleinste doosjes passen. We klimmen echter niet in dozen om jullie te vermaken. Het is gewoon een katten-ding, dat klimmen in dozen.

Een paar dagen geleden ontving vrouwtje een doosje met iets dat ze besteld had. Meteen nadat ze het doosje had uitgepakt probeerde Sophie erin te klimmen. Het lukte haar echter alleen om haar voorpoten erin te plaatsen, het overige deel van Sophie was buiten de doos. Nadat ze haar voorpoten uit de doos verwijderd had, zag ik haar mompelend de doos bestuderen. Het in- en uitstappen ging een tijdje door.

Nadat ik Sophie een dagje had gadegeslagen, besloot ik om haar te laten zien hoe je helemaal in de doos klimt:

Ik weet niet zeker of ze het begrepen had want dit is haar versie:

Wat ik wel zeker weet is Sophie niet klaar voor verzending is!

(mar 2012)

 

Kunja en Kori

Het is alweer een poos geleden dat we een update hebben gestuurd over onze katten Kori en Kunja. Ze zijn nu alweer bijna 4 jaar bij ons, onze 2 katten die bij ons een mandje vonden.

Kunja (wit/zwarte kater) is onze lieve knuffelkat, altijd in voor een knuffel en een aai. Hij ligt vaak de hele avond lekker tegen je aan op de bank. Slaapt het liefst 's nachts op bed, en in de winter het liefst ook onder het dekbed tegen je aan. Hij houdt nog steeds van (lekker) eten, hij lust alles, en kan/wil altijd eten.

Kori (cyperse poes)gaat meer haar eigen gang, loopt 's avonds nog vaak rond om te kijken wat voor kattekwaad ze uit kan halen, als je haar dan een paar balletjes geeft rent ze er de hele kamer mee door. Gelukkig hebben we een aardige voorraad balletjes, want ze verdwijnen regelmatig onder de bank of kast. Af en toe ligt ze op bed aan het voeteneind, maar vaak blijft 's nachts ze in een mandje liggen in de kamer, of op een kleedje onder het bed.

Wanneer er bezoek komt is de plek onder bed ook haar schuilplaatsje, Kunja vind bezoek leuk en komt iedereen vrolijk begroeten en om een aai vragen. Kori moet er wennen dat er anderen zijn en komt later wel even kijken. Behalve wanneer er geklust wordt, dan ligt Kunja te schuilen onder het bed voor alle enge klusgeluiden, en het verschuiven van bv meubels. Dit vindt Kori nou juist weer heel interresant en komt altijd kijken wat er allemaal gebeurd in haar huis, ze houdt het allemaal in de gaten.

Af en toe hebben ze samen wel eens ruzie, en ook omdat Kunja groter en zwaarder is moet Kori vaak het onderspit delven, maar ze kunnen ook zo lief zijn samen. Dit bewijst de foto wel waarop Kori eerst lekker op het kussen lag en Kunja haar liefdevol kwam wassen. Kori verdween bijna helemaal onder Kunja!

(april 2012)

 

Ozzy (Spinner)

Ozzy (Spinner)

Ozzy (bij jullie bekend als Spinner) is ondertussen 5 dagen bij ons en het leek mij leuk even een update te geven.

Hij doet het erg goed, eet goed, drink goed en gaat heel de dag op avontuur.

Onze andere dieren en Ozzy gaat ook heel goed, Sjefke (onze hond) en Ozzy zijn goede maatjes en de katten geven er eigenlijk ook al weinig meer om dat Ozzy bij ons is komen wonen.

We zijn echt heel erg blij met Ozzy hij past hier perfect.

Phoebe

Phoebe

Phoebe is nu 4 weken bij ons en ze heeft het enorm naar haar zin! Ze eet als een dijkertje, stoeit graag met grote broer Tom en steelt de harten van iedereen die over de vloer komt. Vandaag was er een grote gebeurtenis: ze ging voor het eerst naar buiten met Mama Josine!

Vlinders vangen is geweldig, maar door het gras lopen een beetje eng! Luid protest toen ze weer naar binnen moest en daarna uitgeteld op het grote kussen!

Bolletje

 


 

Kruimel (Marscha)

Ik wil hierbij laten zien dat jullie Marscha die inmiddels is omgedoopt tot Kruimel het prima heeft. Ze is een blije aanhankelijke kat en ik ben echt een beetje verliefd op haar, net als mijn vrienden.

Ze blijkt een bomenklimmer en zeer ondernemend. De eerste keer dat ik haar los liet heb ik veel schietgebedjes gedaan dat ze terug zou komen.

Zij doet dat heel plezierig om de zoveel tijd zodat ik weet dat ze er nog is.

Met Puck gaat het steeds beter, hoewel ze nog regelmatig probeert deze indringer te plagen en weg te krijgen, maar dat wordt steeds minder fel. Het lijkt meer op spel. Er wordt niet gegromd, alleen soms een korte blaas.

Kruimel is er gelaten onder en negeert het slechte gedrag. Op deze manier wordt Puck heropgevoed.

Alleen als het te erg wordt verdedigd ze zich, maar dat komt nu nog maar eens in de zoveel dagen voor.

Helemaal rustig is het dus nog niet, maar het is al veel beter dan ik een poosje geleden had durven hopen.

Jullie krijgen haar dus niet terug…….:-)

 

Vereniging Kattenzorg

Postbus 85686
2508 CJ Den Haag

telefoon 070 - 345 79 85
(tussen 14.00 en 17.00 uur op werkdagen)

Informatiecentrum/Winkel

Copernicusplein 11
2561 VN  Den Haag

070-3627857

Openingstijden:
maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag en zaterdag van 12.00 - 16.00 uur.

Bereikbaarheid: 
bus: 21 (halte Copernicusplein)
tram: 12 (halte Copernicusplein) 
Randstadrail: 3 (haltes Valkenbosplein of Fahrenheitstraat)

Informatiecentrum/Winkel