• Word nu lid!
    Steun onze vereniging voor minimaal €15 per kalenderjaar.
  • Word nu lid!
    Steun onze vereniging voor minimaal €15 per kalenderjaar.
  • Word nu lid!
    Steun onze vereniging voor minimaal €15 per kalenderjaar.

huiskater Bert

"Heb je even, Bertje?" vroeg mijn vrouw. "Ik ga het bed opmaken en daarbij moet je komen helpen. Je bent nu immers een huiskater." Het was voor het eerst dat ik zoiets hoorde. Helpen met het bed, ik? 

Maar ja, al begreep ik het niet, toch ging ik mee naar boven. Ik was gewoon nieuwsgierig. Ze gooide de dekbedden eraf en ging op het hoeslaken liggen. Toen klopte ze even naast zich en ik sprong meteen op bed. Het zag er anders uit. En ook een beetje griezelig, eigenlijk. Dat het bed zo groot was, wist ik niet eens. 

"Wat fijn dat je er bent," zei ze."Toe maar." Ik wist niet wat ik moest doen. Toen ben ik rondjes gaan lopen over het matras. En daarna liep ik van de ene kant naar de andere. Ze keek en zei niks. Is het dan goed of moet het anders? Dus liep ik gewoon maar door. Ja, iets moest er toch gebeuren, dacht ik.

Nou, en even later ben ik weer gaan liggen. Lekker met pauze, maar toen begon zij opeens aan het laken te trekken, dat moest van het matras af zei ze. Ze had alle hoeken losgemaakt en het hele laken lag verfrommeld om me heen. Ik dacht bij mezelf, blijven waar je bent Bert. Dan hou je het overzicht. 

En wat gebeurt er, ze komt naast me liggen en begint me te aaien. Van dat hele zachte dat ik zo fijn vind en ze praatte er ook bij. Ze zei dat ik het zo goed had gedaan voor een eerste keer. De rest weet ik niet meer omdat ik door het aaien in slaap ben gevallen. Daarna gingen we naar beneden omdat het tijd was voor het eten.

Ja, het is een gek verhaal, dat huishouden. Die hele avond heb ik erover nagedacht. Wat de verwachtingen hier precies zijn. En dat er toch weinig aan mij wordt uitgelegd. 

Ik heb alleen complimenten gekregen en waarvoor nou eigenlijk? Mijn vrouw zei zelfs dat het met mij erbij niet echt sneller ging maar dat het wel gezelliger was. Ik vond het prima. Dan ga ik de volgende keer wel weer meehelpen met het bed. Als het zo eenvoudig is. 

groetjes van

Bertje

PS Mijn Facebook is Huiskater Bert

En er staan ook filmpjes van mij op!!

De vraag van december...

eens - 0%
oneens - 0%

Totaal aantal stemmen: 0

Nieuw mandje gezocht

Lippie en Neusje

Lippie en Neusje

GEPLAATST

Lippie’ en ‘Neusje’ (twee heren) zijn beide zwart-wit en geboren op 7-5-2022 – het lukte de vorige eigenaars niet om een nieuw huis te vinden voor deze kittens. Kattenzorg schoot te hulp en nu gaan we kijken waar deze lieverds een fijn mandje kunnen krijgen. Het zijn knuffelige katten die ook op schoot komen zitten. Het liefst plaatsen we ze samen of in een huis waar al een andere kat woont. Ze zijn nu nog erg verlegen, maar als echte pubers zijn ze super speels wanneer ze eenmaal gewend zijn. Het zijn binnenkatten een tuin hoeft dus niet.

Vereniging Kattenzorg

Postbus 85686
2508 CJ Den Haag

telefoon 070 - 345 79 85
(tussen 14.00 en 17.00 uur op werkdagen)

Informatiecentrum/Winkel

Copernicusplein 11
2561 VN  Den Haag

070-3627857

Openingstijden:
maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag en zaterdag van 12.00 - 16.00 uur.

Bereikbaarheid: 
bus: 21 (halte Copernicusplein)
tram: 12 (halte Copernicusplein) 
Randstadrail: 3 (haltes Valkenbosplein of Fahrenheitstraat)

Informatiecentrum/Winkel

Copernicusplein 11, 2561 VN, Den Haag
google maps module for joomla 3