De workshop die kattengedragsdeskundige Mona de Keizer van Tinley Gedragstherapie voor Dieren, dit voorjaar over meer-kat-huishoudens heeft gegeven was een groot succes. Alle reden dus om hem te gaan herhalen.

Wie twee of meer katten in huis heeft, kent het waarschijnlijk: ineens halen de anders zo rustige poezen venijnig naar elkaar uit. Dat heeft te maken met de wilde voorouder van onze huiskat, die solitair leefde. Onze katten wonen echter bij ons in en moeten dus sociale relaties aangaan. Met ons, maar ook met eventuele andere katten. En dat lukt lang niet elke kat.

Het is niet goed als katten langdurig stress ervaren door elkaars aanwezigheid. Maar het is voor katteneigenaren vaak lastig om te bepalen of hun katten ‘vriendjes’ zijn of dat ze elkaar gedogen. 

Een avond bij Kattenzorg is altijd leerzaam en gezellig, en er is volop gelegenheid voor eigen inbreng. Dit is dus dé kans om uw kennis over katten bij te spijkeren en te leren om signalen op te pikken, die kunnen wijzen op onderlinge spanningen. Na de workshop kunt u beter beoordelen of er met uw katten sprake is van extra gezelligheid of van een gedoogbeleid.

Drie data
U kunt kiezen uit drie avonden:

 • Dinsdag 10 oktober
 • Donderdag 26 oktober
 • Woensdag 8 november

De workshop wordt gegeven in de winkel aan het Copernicusplein 11 in Den Haag. Tijd: 19.30 -21.00 uur. Kosten: 10 euro per persoon, inclusief koffie/thee en schrijfmateriaal. Aanmelden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via 070-345 79 85 (maandag tot en met vrijdag van 14.00-17.00 uur).

Er is plaats voor ongeveer twintig personen. De vorige drie workshops waren binnen 14 dagen uitverkocht, dus meld u snel aan!

 

Het septembernummer 2017 van ons verenigingsblad ‘Katten Katern’ is verschenen.

Als u, als lid van Kattenzorg, het blad niet heeft ontvangen, kunt u een berichtje sturen naar de redactie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wel graag uw naam, adres en postcode vermelden. U krijgt dan het nummer alsnog toegestuurd.

Kattenzorg organiseert dit najaar weer een sterilisatie-/castratieactie met als doel katteneigenaren aan te sporen hun dieren te laten helpen. Hiermee dragen we bij aan het zoveel mogelijk beperken van een kattenoverschot.
Leden van Kattenzorg, die hun kat willen laten neutraliseren, kunnen daarvoor een financiële tegemoetkoming krijgen van € 45 voor een sterilisatie en € 25 voor een castratie.

Wie gebruik wil maken van de actie, kan zich opgeven van


zaterdag 23 september tot en met zaterdag 7 oktober


Dit is de ‘aanmeldperiode’; poes of kater hoeft dus niet per se in deze periode gesteriliseerd dan wel gecastreerd te worden. De operatie mag namelijk tussen 23 september en 31 december 2017 plaatsvinden, echter niet vóór 23 september 2017. 

Tijdens de actie kan men zich als volgt aanmelden:

 • door op werkdagen, d.w.z. van maandag tot en met vrijdag, ’s avonds tussen 19.00 en 21.00 uur te bellen naar 070-345 79 85
  of
 • op de zaterdagen 23 en 30 september, en 7 oktober langs te komen in de winkel van Kattenzorg aan het Copernicusplein 11 in Den Haag
       of
 • door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Aanmelden per post of telefonisch overdag is niet mogelijk. Men krijgt namelijk na de aanmelding een persoonlijke registratiecode, die nodig is voor de administratieve afhandeling. Deze code moet op de rekening van de dierenarts worden gezet, plus het bankrekeningnummer waarop de van toepassing zijnde tegemoetkoming kan worden gestort. De rekening moet worden opgestuurd naar: Kattenzorg, Postbus 85686, 2508 CJ Den Haag.

Let op: aanmeldingen ná 7 oktober 2017 worden niet meer gehonoreerd.

De tegemoetkoming voor leden van Kattenzorg bedraagt € 45,- voor een sterilisatie en € 25,- voor een castratie. De tegemoetkoming is evenwel nooit hoger dan de uiteindelijke kosten die de dierenarts voor de ingreep berekent. Voor chippen wordt geen vergoeding verstrekt.

De actie geldt alleen voor leden van Kattenzorg; ook voor leden die niet in de regio Den Haag wonen.

  

Neutering and spaying campaign: September 23-October 7, 2017

One of the aims of Kattenzorg (Cat Care Foundation) is to decrease the number of young kittens, thus helping to decrease a surplus of cats. Therefore twice a year neutering and spaying campaigns are held for financial compensation of neutering and spaying costs. The campaign is for members of Kattenzorg only.

The second campaign in 2017 will run from 23rd September until 7th October.

One can only apply:

 • by telephone 070-345 79 85 on workdays from 7 PM to 9 PM
  or
 • in the shop at Copernicusplein 11, The Hague on Saturdays 23rd and 30th September, and 7th October (opening hours 12 to 4 PM)
       or
 • by mail to Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
   

Cat owners who apply during the 2 weeks of the campaign will receive a code number and can visit their vet from September 23 until December 31, 2017. One can send the vet’s invoice to Kattenzorg, P.O. Box 85686, 2508 CJ The Hague. After check of the application the financial compensation will be transferred to the bank account of the cat owner. One cannot apply by post or by telephone during work hours. 

Compensation rates for members of Kattenzorg are € 45 (spaying) and € 25 (neutering). However, the compensation cannot mount up more than the actual vet’s invoice for the operation.

The campaign is open to all members of Kattenzorg, no matter where they live.

 

Kraampjes

 • zo, 1 okt 2017, 12:00 - 17:00
  Hofstede Dier & Tuin

Kat zoekt huis

Iggy

Postzegels sparen voor Vereniging Kattenzorg

De katten in Den Haag en omstreken zullen u zeer dankbaar zijn.

Lees meer...

Vereniging Kattenzorg

Postbus 85686
2508 CJ Den Haag

telefoon 070 - 345 79 85
(tussen 14.00 en 17.00 uur op werkdagen)

Informatiecentrum/Winkel

Copernicusplein 11
2561 VN  Den Haag

070-3627857

Openingstijden:
maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en zaterdag van 12.00 - 16.00 uur.

Bereikbaarheid: 
bus: 21 (halte Copernicusplein)
tram: 12 (halte Copernicusplein) 
Randstadrail: 3 (haltes Valkenbosplein of Fahrenheitstraat)

Informatiecentrum/Winkel

Copernicusplein 11, 2561 VN, Den Haag